2 Ocak 2010 Cumartesi

Bebeğiniz için yatak ve örtüler nasıl olmalı

Araştırmalar yetişkinlerin gece boyunca yastık ve örtüleri iste­dikleri gibi değiştirerek sürekli hareket ettiklerini göstermektedir. Bebekler bunu yapamaz, bu nedenle bebeğin yatağının onu rahatsız etmediğinden emin olmalısınız. Ayrıca şiltenin, örtü ve battaniyenin iyice serildiğinden emin olun, gevşeyip bebeğin üzerine dolanma malıdır.
Bebeğinizin yatarken giydiği her şeyin % 100 pamuk olmasına dikkat edin. Polyester kumaş cildin hava almasını engeller, yünse bazı bebeklerde tahrişe neden olur. İçlik seçiminde en iyi tasarım bacakların altından sıkan zıbınlıktır. Bebeğin göğsünü açıkta bıra­kan ve dolanan klasik içliklerden kaçının. Uyku elbisesi veya gecelik seçerken arkadan düğmelilerden, büyük yakalılardan ve bebeği ra­hatsız edebilecek kurdeleli giysilerden sakının. Onu uyuturken şilteyi kaldırın ve karyolanın altına uzunlamasına bir battaniye serin.

Şilteyi yerleştirin ve alttaki battaniye ile kaplayın.

En alttaki tabakayı bebeğin üzerine örtün ve en az 150 cm çe­kin. Şilte ve karyola demirleri arasından biraz yukarı çekin.

Bebeğinizin elbiselerini yıkarken her zaman iç kısımlarını kon­trol edin. Sökük ve kumaş parçalarını çıkarın ve marka veya etiketle­rin iyice düzeltildiğinden veya çıkartıldığından emin olun.

Bebeğinizin uyurken sadece içliğini giymesi yeterlidir, hava faz­la soğuksa ekstra bir battaniye işinizi görür.

Bebeğiniz karyolasında uyurken her türlü oyuncak, kafasının üstünde sallanan şeyleri uzaklaştırın. Bebeğiniz hafif uykudayken yumuşak bir oyuncak bile onu uykusundan uyandırabilir. Yanlışlıkla çalışan bir alet veya çalan bir alarm birçok bebeği uykusundan uyan­dırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder